DAMASHKAN WIKI

5 recomandări practice. Cum să îngrijești corect mobila din lemn masiv.

În acest articol vei afla despre proprietățile lemnului și recomandări de utilizare a mobilierului din lemn.
Mobilierul din lemn masiv este foarte durabil și rezistent în timp, dacă îl îngrijim corect și respectăm anumite condiții.
Lemnul este un material foarte trainic ,dar în același timp sensibil la condițiile climaterice, acesta se poate umfla și contracta, dacă umiditatea sau temperatura din încăpere se schimbă brusc. Din această cauză este necesar să menținem nivelul de umiditate și temperatură la un nivel optim. La fel, trebuie să respectați și unele norme de amplasare a mobilierului. De exemplu, respectând distanța necesară între radiator/sobă și mobilier.
Lemnul este un material ecologic, prietenos omului.

Nu trebuie să uităm și de copacii, care trebuie plantați pentru a restabili resursele forestiere!

Câteva recomandări care pot prelungi considerabil viața mobilierului din lemn:

1) Nu exagerați cu încălzirea pe timp de iarnă. Modificarea bruscă a temperaturii și umidității poate cauza crăpături și fisuri pe suprafața mobilierului din lemn masiv. Temperatura recomandată este de +18°C - +24°C, la fel recoamandăm să aerisiți regulat încăperea.

2) Lăsați un spațiu de minim 50 cm între radiator și mobilier, iar în cazul când utilizați soba ca sursă de încălzire, minim 1,5 m.

3) Evitați loviturile mecanice. Nu amplasați obiecte fierbinți, detergenți sau alte soluții chimice, produse ce conțin alcool sau diluanâi pe suprafețele din lemn. Astfel se deteriorează stratul de vopsea și lac, apar urme și se deteriorează stratul protector de lac.

4) Nu lăsați lichidele să interacționeze cu mobilierul din lemn.

5) Cea mai simplă și sigură metodă de menținere a curățeniei este ștergerea mobilierului cu o cârpă curată, umedă și bine scursă. Apoi mai treceți o dată cu una uscată.

P.S. Foarte mult depinde și de faptul cât de bine a fost uscat lemnul și pregătit pentru producere. Nu vă faceți griji, la DAMASHKAN materia primă este bine verificată, mai mult ca atât, avem furnizori stabili de mai mult de 20 de ani, care ne asigură cu materie primă de înaltă calitate!